TPS:ssä Liigan tähtiin murtautunut Ruben Rafkin koki noin vuosi sitten karvaan pettymyksen, kun häntä ei varattu NHL:ään lainkaan. Asiantuntijat arvioivat vuosi sitten, että pelaaja menee taalaliigaan noin sadan paikkeilla, mutta täysin toisin kävi.

– Huomenna on uusi päivä, Rafkin kirjoitti tuolloin Twitteriin varaustilaisuuden päätyttyä.

Nyt nuorten MM-pronssimitalisti on taas ollut äänessä samassa palvelussa erittäin osuvin ja hienoin argumentein.

Rafkin kertoi tietävänsä, miltä draftissa valitsemattomuuus tuntuu. Esimerkiksi suomalaisittain tämän vuoden varaustilaisuus ei mennyt putkeen, ja ykköskierroksella ei napattu yhtäkään sinivalkoista pelaajaa.

– Tuntuu, että maailma kaatuu ja ettei kukaan usko sinuun.

– Mutta kuten sanoin vuosi sitten, huomenna on uusi päivä.

Sitten Liigan hopeamitalisti muistutti siitä, että työ jatkuu, ja ettei ole olemassa parempia tunteita kuin asioiden todistaminen vääräksi. Lopuksi Rafkin lähetti onnittelut kaikille varatuille.

Vuonna 2002 syntynyttä turkulaista varaamattomuus ei ole hidastanut. Viime talvena hän voitti siis U20-nuorten MM-pronssia ja hopeaa Liigassa TPS:n väreissä. Rafkin iski 48 runkosarjapelissä pisteet 4+12=16 (+10), 13 pudotuspeliottelun saldo oli 0+3=3 (-4).