Oulunsalosta lähtöisin oleva Aatu Räty on Suomen ykköstoivo pian järjestettävässä NHL:n varaustilaisuudessa. Lukuisten eri arvioiden mukaan pelaaja varataan taalaliigaan ykköskierroksella, mutta numero voi olla mitä vaan noin kolmen ja 28:n väliltä.

Sentterin vuotta vanhempi veli Aku Räty meni taalaliigaan toissa vuonna viidennellä kierroksella numerolla 151. Jos on yhtään rivien välistä varaa tulkita, niin nyt Aatu Rätyä ei taida liiemmin stressata tai jännittää – niin letkeitä ja humoristia kommentteja suurlupaus antoi NHL:n suomenkielisten nettisivujen jutussa.

– Akulla varaus meni vähän myöhään, ja hän meni nukkumaan. Jännitin tosi paljon ja koko ajan päivittelin sivua, mutta luotin Akuun. Hyvin Aku veteli hirsiä, kun minä yötä myöten päivittelin, nuorempi veli naureskeli.

Ykköskierroksen pelaajat varataan Suomen aikaa varhain lauantaiaamuna, muut kuulevat nimensä myöhemmin lauantaina.

– Soitto kuitenkin tulee sitten, jos joku joukkue on varannut.

Viime kaudella Kärpissä 38 ottelua pelannut ja alle 20-vuotiaiden MM-kisakoneesta yllättäen pudonnut Aatu Räty tiedetään kovana harjoittelijana. Seuraavat kommentit puhukoon puolestaan.

– Turha valvoa (tilaisuuden aikana), sillä seuraavana päivänä on treenipäivä.

– Hienoa, jos kaiken rumban jälkeen saa varauksen ja pääsee sitten rauhoittumaan sekä keskittymään enemmän omaan kehittymiseen ja tulevaan liigakauteen Kärpissä.