Yhden kauden Allsvenskanissa ja Liigassa pelannut suomalaispuolustaja Saku Kinnunen palaa jälleen ensi kaudeksi takaisin Mestikseen. Hän on solminut yksivuotisen sopimuksen IPK:n kanssa.

Kinnunen on pelannut IPK:ssa jo neljän kauden ajan. Kausi 2019-20 oli hänelle menestys, sillä hänet valittiin koko sarjan parhaaksi puolustajaksi. 26-vuotias puolustaja iski 50 matsiin pisteet 10+27=37.

Kyseinen kausi avasi ovet ensimmäistä kertaa myös ulkomaille. Hän siirtyi Allsvenskaniin Västerviks IK:n riveihin, jossa 37 otteluun syntyi pisteet 0+9. Loppukaudeksi hän palasi Suomeen ja pelasi KooKoossa Liigaa 13 ottelua pistein 0+1.

– Kinnunen on meille erittäin mieluisa paluumuuttaja ja pelillisesti sarjan ehdotonta eliittiä, kuten viime kausi Iisalmessa osoitti. Saku on Mestikseen kokenut pelaaja ja odotamme häneltä johtamista, niin kaukalossa, kuin kaukalon ulkopuolellakin. Hän on pelannut viime kaudella kahdessa todella kovassa ammattilaissarjassa, joten hän on piinkova vahvistus meidän takalinjoille, kommentoi IPK Hockey Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Ylisipola seuran tiedotteessa.

Kinnunen on pelannut Liigaa myös KalPan paidassa viiden eri kauden aikana. Maajoukkueessa hän oli voittamassa nuorten maailmanmestaruutta vuonna 2014. Silloin hän pelasi turnauksessa seitsemän ottelua pistein 1+1.