NHL:ssä koettiin äskettäin yllätykseksi luonnehdittu pelaajasiirto, kun Vancouver Canucksia koko kaudella 2006-07 alkaneen NHL-uransa ajan edustanut puolustaja Alexander Edler jätti seuran. Päätös tuli pelaajalta itseltään, tämän agentti Mark Stowe kertoi lukuisten Twitter-päivitysten mukaan.

– Tämä on oikea aika kokeilla vapaan agentin virkaa. Hän on pelannyt yli 900 ottelua ja ollut samassa organisaatiossa vuosia. Tämä on enemmänkin mahdollisuus, ehkä viimeinen kerta koko uralla hänen iän takia, Stowe oli sanonut.

Kaksinkertainen maailmanmestari ja olympialaisten hopeamitalisti nakutti viime kaudella 52 runkosarjapelissä tehot 0+8=8 (-8). Pudotuspelit jäivät Canucksilta haaveeksi.

– Halusimme kuulla, mitä Canucksilla oli tarjottavana. Se oli kynnys tässä. Varmasti tuo ikäkysymys oli yksi käännekohta. Vancouverin suuntaan ei ole enää mitään neuvotteluita.

Pelaajalla on Stowen mukaan bensaa koneessa edelleen, vaikka samalla pakilla ikääkin on jo 35 vuotta.

– Ei tämä ollut helppo päätös, onhan Edlerillä joukkuekavereita, ystäviä ja muita, jotka ovat tukeneet häntä. Päätös ei todellakaan tapahtunut yhdessä yössä.

– En tiedä, mihin hän menee. Hänellä on koti Vancouverissa. Tämä on liiketoimintaa, ja vanhetessa pelaajat kyllä tajuavat sen.

Lähteet: NHL.com, Chek TV