Mihail Grigorenkon arvo tippui merkittävästi NHL-vuoden aikana – Teemu Hartikainen tienaa selvästi enemmän

© Kuva: Getty Images

Mihail Grigorenko yritti kuluvalla kaudella uutta tulemista NHL:ään. Hän oli NHL-tasoa, mutta ei saanut tälläkään kertaa pelattua itseään taalaliigan joukkueen tulosyksikköön.

32 ottelussa pisteitä kertyi 12 kappaletta, millä oli suuri vaikutus Grigorenkon palkkaan. Kaudella 2019-20 hän tienasi kaudesta 110 miljoonaa ruplaa (noin 1.27 miljoonaa euroa) TsSKA Moskovassa, mutta uudesta kolmen vuoden sopimuksesta hän saa tililleen ensi kaudesta vain 70 miljoonaa ruplaa eli noin 806 tuhatta euroa.

Vuositienestit tippuivat siis 470 tuhatta euroa. Prosentuaalisesti NHL-kausi maksoi venäläishyökkääjälle 36 prosentin leikkauksen palkasta.

Osittain kyse voi olla NHL:ään karkaamisen uhan poistumisesta. Toinen merkittävä tekijä on varmasti KHL:n palkkakatto, jonka ylittämistä ei enää sallita. Ennen kulunutta kautta palkkakaton sai ylittää maksamalla sakkoa 30 prosenttia määrästä, jolla on sen ylittänyt.

LEIJONAT PUREE JENKKIÄ MATKALLA KULTAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️