Tuskallista uudelleenrakennusta läpikäyvä NHL-seura Detroit Red Wings on valmis seuraavaan isoon peliliikkeeseen.

The Fourth Period paljastaa seuran kaupittelevan nyt huippuhyökkääjä Tyler Bertuzzia. Sivuston toimittaja David Pagnottan mukaan useat seurat ovat jo olleet yhteydessä Red Wingsin GM Steve Yzermaniin mahdollisen treidin tiimoilta. 26-vuotiaan Bertuzzin nykyinen, 3,5 miljoonan dollarin suuruinen vuoden sopimus umpeutuu tähän kesään.

– Joukkueet ovat jo tehneet tiedusteluja Bertuzzista. Hän on rajoitettu vapaa agentti ja minulle on kerrottu, ettei Detroitilla olisi mitään siirtoa vastaan, Pagnotta kertoo.

Bertuzzin osalta kulunut kausi oli murheellinen. Huhtikuun lopulla selkäleikkauksessa käynyt 185-senttinen laituri pelasi kauden aikana vain yhdeksän ottelua tehoin 5+2=7.

TFP listaa todennäköisimmiksi kauppakumppaneiksi Philadelphia Flyersin, Toronto Maple Leafsin, Edmonton Oilersin, Vancouver Canucksin, St. Louis Bluesin sekä Los Angeles Kingsin.

Pagnottan Red Wings -huhut on syytä ottaa tosissaan. Toimittaja paljasti ensimmäisenä myös viime talven siirtotakarajatreidin, jossa Detroit kauppasi tähtihyökkääjänsä Anthony Manthan Washington Capitalsiin vaihdossa Jakub Vranaan.