SKA Pietarilta jälleen epäreilu vaihtokauppa – Miro Aaltonen palaa tuttuihin maisemiin

© Kuva: AK Bars

Pietarin SKA tiedottaa kotisivuillaan tehneensä treidin Vitjaz Podolskin kanssa. Miro Aaltonen ja Viktor Antipin muuttavat Moskovan alueen kaupunkiin, kun taas Tsakhar Bardakovin, Danila Moisejevin, Daniil Pylenkovin ja Juri Pautovin uusi koti löytyy Pietarista.

Vitjaz tunnetaan yhtenä SKA:n epävirallisista farmijoukkueista, joita se rahoittaa. Yhtä epäreilulla diilillä Aaltonen siirrettiin juuri Vitjazista SKA:han joulukuussa 2019, kun treidissä omistajaa vaihtoivat Pontus Åbergin KHL-oikeudet.

Aaltonen ei ole päässyt pietarilaisjoukkueessa ihan samanlaiseen rooliin kuin Podolskissa, ja SKA-ajan 46 ottelun tehot 12+11=23 ovat sen mukaiset. Antipin on NHL:ssäkin piipahtanut puolustaja, joka on edustanut Venäjää kolmesti MM-kisoissa, mutta on saanut tyytyä viime kaudet EHT-otteluihin.

Bardakov on 20-vuotias Venäjän nuorten MM-kisajoukkueesta tuttu hyökkääjä, joka pääsi pelaamaan 44 peliä KHL:n puolella kuluneella kaudella. 22-vuotias hyökkääjä Moisejev ei myöskään ole iällä pilattu, ja 56 ottelun tehot 8+18=26 osoittavat kohtuullisen potentiaalin.

Pylenkov on 20-vuotias puolustajalupaus, joka on pelannut jo kaksi kautta KHL:ssä. SKA:n saaman paketin nestori on 26-vuotias Pautov. Entinen SKA:n virallisen farmijoukkue Dynamo Pietarin pelaaja löi läpi Vitjazissa siinä määrin, että suurseura kutsui hänet takaisin.