Arizona Coyotesin kapteeni ja ykköstähti Oliver Ekman-Larssonin nimi on jo pyörinyt siirtokeskusteluissa vuoden verran. Jo viime kaudella Arizona yritti kaupata ruotsalaispakkia, mutta vaihtokaupoista ei tullut mitään. Iso ongelma oli, että Ekman-Larsson suostui siirtymään vain Vancouver Canucksiin tai Boston Bruinsiin.

Nyt Ekman-Larssonin kauppaaminen on ottanut merkittävän askeleen eteenpäin. Seura ja pelaaja ovat päässeet yhteisymmärrykseen, miten siirtokeskustelut jatkossa hoidetaan, kertoo NHL-toimittaja Elliotte Friedman.

Friedmanin mukaan Arizona on nyt vapaa käymään neuvotteluita minkä tahansa NHL-seuran kanssa ilman Ekman-Larssonin rajoituksia. Kun neuvottelut ovat saatu päätökseen, ruotsalaispuolustaja saa päättää, haluaako hän siirtyä seuraan vai ei.

Oman ongelmansa neuvotteluihin tuo Ekman-Larssonin valtava palkkapussi. Hänen keskimääräinen vuosipalkkansa on 8,25 miljoonaa dollaria. Sopimus kestää kevääseen 2027 saakka. Ruotsalaispuolustaja on silloin jo 35-vuotias.

Viime kaudella Ekman-Larsson pelasi 46 ottelua. Niissä hän nakutti tehot 3+21=24. Tehotilasto jäi 17 pykälää pakkaselle.