Ruotsalaistoimittaja Mats Wennerholm on kommentoinut Suomen kisaurakkaa Latvian Riiassa pelattavien MM-kisojen aikana monin eri sanakääntein. Torstaina hän näki, että vaikka sydän sykkii Suomelle, menee Tshekki puolivälierästä mitalipeleihin.

Nyt mies joutui kuitenkin syömään sanansa, tai vaikka kääntämään takkinsa – ihan kuinka vaan. Etenkin maalivahtiosasto Juho OlkinuoraHarri Säteri sai Aftonbladetin jutussa kehut 1-0-voittoon päättyneen kuolemanpelin jälkeen.

– Suomi voi olla hyvinkin menossa kohti neljättä MM-kultaansa. Puolustuspelissä ei tule liki lainkaan virheitä, ja maalivahdit ovat olleet suorastaan suvereeneja.

Sekin on suomalaisittain välieräpaikan lisäksi mairitteleva seikka, että vähintään yksi sinivalkoinen valmentajisto pääsee nauttimaan mitaleista. Vaihtoehdot ovat siis Jukka Jalosen Suomi tai Toni Söderholmin Saksa.

– Nämä kaksi taistelevat parhaan valmentajan tittelistä, latasi Wennerholm, joka lopuksi kummasteli sitä, että mitenhän kovan joukkueen Suomi saa olympialaisiin, kun nytkin meno on luokkaa ”vakuuttava” vain kahden NHL-tähden voimin.

He ovat Buffalo Sabresin hyökkääjä Arttu Ruotsalainen ja Los Angeles Kingsin pakki Olli Määttä.

Mainitut herrat ja muut pelaavat finaalipaikasta lauantai-iltana juurikin Saksaa vastaan. Toinen välieräpari on USA-Kanada.