Toni Söderholmin, Ville Peltosen ja Ilpo Kauhasen luotsaaman Saksan MM-turnaus Latvian Riiassa sai kenties happaman maun, kun joukkue putosi lauantaina finaalista hävittyään Suomelle välierässä 1-2. Toki pronssilla joukkue tekisi huikean uroteon, kun Saksalla ja Länsi-Saksalla on mitalikaapissa yhteensä vain neljä mitalia.

– Tätä on vaikea niellä. Pelasimme mielestäni uskomattoman ottelun, Korbinian Holzer surkutteli Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n haastattelussa.

Saksa teki ottelusta kunnon pelin miehekkäällä hyökkäämisellä, ja lopussa sillä oli tolkuttomia paikkoja latoa tilanne 2-2:een.

– Suomi on todella vahva puolustuksessa, kaikki tietävät sen. Annoimme kaiken, mitä saimme irti. Meillä oli momentumia, meillä oli alivoiman tappoja, me loimme paikkoja, meillä oli saumat tasoittaa peli, menneellä seurajoukkuekaudella KHL:n Avtomobilist Jekaterinburgin paidassa pelannut saksalainen manasi.

Saksa päättää urakkansa Yhdysvaltoja vastaan pronssipeliin. Alkulohkokohtaamisen USA voitti 2-0.

– Siitä tulee vaikea peli, kuten alkusarjassakin, ja kuten tänään Suomea vastaan. Samoin kuin Suomea vastaan, annamme kaikkemme voittaaksemme mitalin, Saksa-kippari Moritz Müller heitti.