Perjantaiyön Vancouver Canucks -peli sujui Edmonton Oilers -vahti Mikko Koskiselta huonosti – siis historiallisen huonosti. Nils Höglander, Jack Rathbone, Travis Hamonic ja Jayce Hawryluk ampuivat suomalaisen selän taakse neljä kiekkoa neljästä kudista kassarin torjuntaprosentin jäädessä siis nolliin.

Neljä kutia neljästä imuroinut Koskinen otettiin vaihtoon ajassa 12.22, ja lopulta Oilers taipui 3-6-tappioon. Se on pelkkää kosmetiikkaa, sillä Edmonton menee jatkoon, Canucks ei.

Neljännen takaiskun jälkeen suomalainen tuhosi mailansa tuhanteen osaan.

– En tiedä, olenko koskaan nähnyt tuollaista, että neljä ensimmäistä laukausta menee omiin. Siitä tuli meille iso työmaa kammeta mukaan peliin, öljypaitojen luotsi Dave Tippett sanoi seuran kotisivuilla.

Konkari Koskinen onnistui tekemään kyseenalaisella tempulla yhtä kyseenalaista historiaa. Hänestä tuli ensimmäinen pelin aloittanut vahti, joka päästi maalia neljästä kudista joutuen vaihtoon sitten marraskuun 1989 ja Washington Capitalsin Don Beaupren.

Sportsnet Stats

@SNstats
Mikko Koskinen

First starting goalie to allow 4 goals on 4 shots & then get pulled since Don Beaupre of the Capitals on Nov 24, 1989 vs Pittsburgh