Kuluva kausi on ollut Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväiselle erinäisten terveyshuolien takia totaalista tervanjuontia, ja esimerkiksi viisi edellistä peliään hän on pelannut aikavälillä helmikuun puoliväli – viime yö.

Carolina Hurricanes -pelaaja on kärsinyt tällä kaudella niin aivotärähdysoireista kuin koronaviruspiinastakin. Maaliskuussa tilille kertyi yksi ainoa peli, ja nyt huhtikuun saldo on sama, kun nuorten maailmanmestari palasi askiin Dallas Starsia vastaan 5-1-voitossa. ”Turbo” Teräväinen pelasi vajaat 17 minuuttia pisteittä ja laukauksitta.

Joukkuekaverit Jordan Staal ja Sebastian Aho harmittelivat pelaajan kohtaloa sekä kehuivat palaajaa seuran kotisivuilla.

– Hän on käynyt läpi pitkän kauden, tuollainen ei ole hauskaa. Ei se ole hauska vamma, ja siinä tilanteessa sitä vain haluaa palata askiin, kanukki tiesi kertoa.

Repaleisen kauden pelannut Teräväinen oli käynyt jäällä toki aiemminkin, mutta vasta nyt hän oli valmis palaamaan. Laituri otti paikkansa ykkösketjusta Andrei Svetshnikovin (0+3) ja Ahon (1+2) rinnalta.

– Hän näytti nopealta, ja minusta tuntuu, että hän oli kartalla ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Hän paranee alati, Aho ylisti.

– Olihan Teräväisen näkeminen askissa mahtavaa. Teuvo näytti hyvältä ja parantaa kyllä, Staal komppasi.

Hänen mukaan itse asiassa kaikki olivat innoissaan Teräväisen (14 ottelua, 2+7=9, +4) paluusta.

– Mielestäni hän oli sitä paitsi todella hyvä tänään.