Timantteja viidestä eri joukkueesta – tässä ovat Liigan runkosarjan TOP5-maalivahdit

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan pudotuspelit ovat jo aivan nurkan takana. Ennen ratkaisupelien alkua SuomiKiekko käy läpi runkosarjan suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

Tässä artikkelissa listaamme viisi maalivahtia, jotka loistivat pelipaikkansa parhaina runkosarjan aikana.

5. Eetu Laurikainen, HPK

CHL-mestari teki ehkä vasta tällä kaudella läpimurtonsa eliittiin, vaikka vastuuta toki oli tullut aiemmillakin kausilla – ja jopa enemmän. Perustilastot 92,04 ja 2,18 ovat vakuuttavaa luokkaa, ja HPK:hon täksi kaudeksi siirtynyt torjuja nosti aika-ajoin Kerhon yksin mukaan pudotuspelitaisteluun.

4. Niko Hovinen, Sport

”Pappi” Hovinen oli jäädä etenkin alkukaudesta nollapelejä urakalla torjuneen Rasmus Reijolan varjoon, mutta kun torjuja saumansa sai, käytti hän sen hyödyksi oivasti. 92,04 prosentin tarkkuudella kiekkoja pysäytellyt Hovinen päästi peleissä kiekkoja selkänsä taakse keskimäärin 2,12 kertaa per ottelu – lukemia, joilla vahti tarjoaa omille voiton avaimia tiuhaan.

3. Patrik Bartosak, Pelicans

Mies paikallaan – Pelicansin selvä ykkösvahti, ja toiseksi tärkein pelaaja heti kipparihyökkääjä Hannes Björnisen jälkeen. Prosentit painuivat yli 91:n ja päästettyjen maalien keskiarvo jäi päälle. Aiemmat henkilökohtaiset murheet nätisti selättänyt tsekki oli voittolaukauskisoissa tolkuton – kuusi voittoa kuudesta ja torjuntatilasto 24/26. Merkittävää, kun miettii, että kutosen Pelicansin ja seiskan Kärppien pistekeskiarvo oli totaalisen sama!

2. Lukas Dostal, Ilves

Tsekki on nostettava tähän, vaikka hän Tampereelta lähtikin aikoja päiviä sitten rapakon taakse – toisaalta juuri silloin kaikki näkivät sen, mikä Dostalin merkitys Ilvekselle oli. Tupsukorvat kokivat jonkinlaisen suvantovaiheen NHL-miesten lähdettyä, vaikka myöhemmin Eetu Mäkiniemi pystyikin vastaamaan huutoon maalilla jotenkuten. Silti Dostal oli jopa ylivertainen veskari pelatessaan Liigassa.

1. Lassi Lehtinen, Lukko

Torjuntaprosentti 94,03, päästettyjen maalien keskiarvo 1,38 ja nollapelejä peräti seitsemän. Ei siinä ole paljoa lottoamista, kun mietitään runkosarjan parhaan veskarin titteliä. Lukon tukijalalle ei tullut oikeastaan yhtään totaalisen heikkoa kujajuoksua ja alkuvuodesta Lehtinen hätyytteli jopa Liigan nollaputkiennätystä.

LUE MYÖS:
Uskomaton vuosi pakeille – tässä ovat Liigan runkosarjan TOP5-puolustajat

Palkinnot julki: Robin Press on Liigan paras pelaaja!