Viime kauden NHL-mestari Tampa Bay Lightning on tuskaillut jo useamman kauden ajan tukalan palkkakattotilanteensa kanssa.

Asiaan saattaa olla luvassa helpotusta tulevassa laajennusdraftissa. Sisäpiiritoimittaja Pierre LeBrun uskoo Lightningin tarjoavan laajennusjoukkue Seattle Krakenille mahdollisuutta napata kallispalkkainen hyökkääjä Tyler Johnson riveihinsä. Tämä vapauttaisi Tampan palkkakattoon kallisarvoiset viisi miljoonaa dollaria pelivaraa.

Johnsonin jättisopimuksen siirtäminen Seattlen kontolle vaatisi silti pientä kikkailua.

– Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö Tampa yrittäisi myydä Seattlelle ajatusta Tyler Johnsonin nappaamisesta. Hemmetti sentään, Washingtonin osavaltiosta kotoisin oleva pelimies voisi olla heidän ensimmäinen kapteeninsa!

– 30-vuotiaan Johnsonin sopimus kattaa vielä kolme seuraavaa kautta, joten Tampan olisi maksettava Seattlelle kipukorvausta Johnsonista. Yksi vaihtoehto olisi tarjota kesän 2022 ykköskierroksen varausta Johnsonin kylkiäisinä. Myös Alex Killornin sopimuksen lykkääminen mukaan kauppaan saattaisi olla mahdollista, LeBrun ehdottaa.

Johnsonista ja Killornista luopuminen vapauttaisi Lightningin palkkakattoon yhteensä 9,45 miljoonan dollarin edestä tilaa. Samalla Kraken saisi uuden joukkueensa hyökkäykseen kaksi Stanley Cup -voittajaa – ja sen myötä rutkasti voittamisen kulttuuria.