Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n kausi on yhtä ottelua vaille valmis. Tänään pelataan Massachusettsin ja St. Cloud Staten yliopistojen välinen mestaruusottelu.

Suomalainen mestari on jo varma asia, sillä Massachusetts eli tuttavallisemmin UMass luottaa maalinsa tilkitsemisen Filip Lindbergin vastuulle ja St. Cloud Staten riveissä pelaavat Jami Krannila ja Veeti Miettinen. Edellinen suomalaismestari on Henrik Borgström vuodelta 2017.

Lindberg on jakanut kauden aikana torjuntavastuuta vuotta vanhemman Matthew Murrayn kanssa molempien pelatessa 14 ottelua sarjan otteluista. 22-vuotiaan suomalaisen varmuus on ollut kuitenkin jäätävää. Torjuntaprosentti 94.6, päästettyjen maalien keskiarvo 1.33 ja yksi varsinaisen peliajan häviö ovat huikeita tilastoja hänen edesottamuksistaan.

Miettinen on sisäisen pistepörssin ykkönen 30 ottelun tehoillaan 11+13 Krannilan tehdessä vain pisteen vähemmän. Ottelu pelataan kahdelta ensi aamuyönä Suomen aikaa.