Leijonien kaksinkertainen MM-mitalisti sai vaikean kauden jälkeen helpotuksen – jatkaa viime kauden joukkueessaan

© Kuva: Ilari Isotalo

Ruotsalainen SHL-joukkue Brynäs tiedotti nettisivuillaan, että Leijonien kaksinkertainen MM-hopeamitalisti, jutun arkistokuvassa oleva Tomi Sallinen, 32, jatkaa uraansa kyseisessä porukassa ensi kauden kattavalla sopimuksella.

Sentteri on pelannut Brynäsissä nyt kaksi ja puoli kautta, ja sesonki 2019-20 toi 52 runkosarjapelissä tämän visiitin parhaat pinnat 11+16=27 (-10). Päättyneellä kaudella Sallinen nakutti 46 runkosarja- ja putoamiskarsintamatsissa tehot 5+13=18 (-7).

– Sallinen on älykäs jääkiekkoilija, joka tekee itsensä hyödylliseksi kentällä alati. Tiedämme, mitä saamme häneltä, ja hän tekee töitä kovasti jatkuvasti, joukkueen apuvalmentaja Mikael Holmqvist kertoi.

Brynäsin päättynyt kausi meinasi mennä totaalisen plörinäksi, kun se ajautui runkosarjassa viimeistä edelliseksi. Putoamiskarsintapeleissä joukkue kuitenkin kiillotti kilpensä, säilyi pääsarjassa ja pudotti toisen perinteisen, eli HV71:n farssimaisesti sarjaporrasta alemmaksi.

Sallinen on pelannut ympäri Euroopan kaudesta 2014-15. Maat ja sarjat ovat olleet Ruotsin SHL, Venäjän KHL ja nyt taas SHL.