Liigassa jo seitsemänneksi vajonnut Lahden Pelicans tiedotti nettisivuillaan, että se on hankkinut 23-vuotiaan Filip Chlapikin loppukauden ajaksi. Pelaaja tulee Suomeen Ottawa Senatorsin NHL-organisaatiosta.

– Olen erittäin innoissani mahdollisuudesta liittyä Pelicansiin ja lähteä tavoittelemaan menestystä täällä. Olen peliätekevä molempiin suuntiin tunnollinen keskushyökkääjä. Vuosien mittaan tyylini on muuttunut puolustusvoittoisemmaksi, mutta haluan ehdottomasti täällä tuoda esiin enemmän myös vahvuuksiani hyökkäyspäässä, Chlapik kuvaili.

Pelicansin muut tsekit ovat Rudolf Cereny ja Patrik Bartosak.

– Saimme paperiasiat kuntoon lopulta eilen illalla 23.45 – siirtoaika umpeutui viime yönä 23.59, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kertoi.

– Haluan välittää erittäin ison kiitoksen kumppaneillemme, jotka olivat tätä sopimusta mahdollistamassa. Ilman heidän panostaan olisi siirto jäänyt toteutumatta.

Prahassa syntynyt peluri on pelannut tällä kaudella muutamia otteluita kotimaansa pääsarjan HC Sparta Prahassa lainalla sekä NHL:n Ottawassa ja sen farmissa Belleville Senatorsissa. Chlapik on esiintynyt kaikkiaan 57 NHL-ottelussa.

Uusi tsekki ei ole mukana vielä tiistaina JYPiä vastaan.