Mies Oulunsalosta ilmiliekeissä – meneekö jopa parin vuoden takaisen NHL:n ykkösvarauksen ennätys pirstaleiksi? “Voisin tottua siihen, että tekee miljardi maalia”

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devilsin Janne Kuokkanen jatkoi maaliputkeaan NHL:ssä sunnuntaiyönä, kun hän latoi pikkumustan NY Islandersin reppuun katkerassa 2-3-tappiossa. Oulunsalolaispelajaa on ollut taalaliigassa viime aikoina todella väkevässä tikissä, sillä miehen maaliputki kasvoi jo kolmeen.

Carolina Hurricanesin kesän 2016 kakkoskierroksen 43. varaus on pystynyt nykyisessä joukkueessa maaleillaan todella historialliseen liitoon. Kolmen ottelun maaliputki on Devils-tulokkaista historian toiseksi pisin tällä vuosituhannella – ja uskokaa tai älkää, on piskuisen Kiekko-Laserin kasvatin edessä ainoastaan kesän 2017 ykkösvaraus Nico Hischier (4).

Jotain Kuokkasen vireestä kertoo se, että hän on NHL:n tämän viikon pistepörssissä 20:n parhaan joukossa. Esimerkiksi tulikuuma Aleksander Barkov on samoissa lukemissa 3+1=4. Viikon maalipörssissä Devils-peluri on jaetulla nelossijalla, ja kuin kirsikkana kakkuun, joukkueen sisäisessä tehotilastossa Kuokkanen keikkuu kakkosena lukemalla +3.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on latonut tällä kaudella 19 koitoksessa muutenkin väkevät pisteet 4+6=10.

– Voisin tottua siihen, että Janne Kuokkanen tekee miljardi maalia, Fansided-sivuston toimittaja Vinnie Parise letkautti Twitter-tilillään.

Kuokkanen voi nousta Hischierin rinnalle tänä iltana ottelussa NY Islandersia vastaan.

LUE SUNNUNTAIAAMUN NHL-JUTUISTA MYÖS:
Tiesitkö? Yksi yllättävä tilasto todistaa Kasperi Kapasen äityneen kivenkovaan vireeseen NHL:ssä