New York Rangersin venäläissupertähti Artemi Panarin jättäytyi maanantaina sivuun joukkueen toiminnasta sen jälkeen, kun hänen kotimaassaan nousi kohu entisen KHL-valmentaja Andrei Nazarovin väitteistä, joiden mukaan Panarin olisi pahoinpidellyt nuorta naista latvialaisessa baarissa vuonna 2011.

Rangers julkaisi jo aiemmin tiedotteen, jossa joukkue kertoi pitävänsä väitteitä perättöminä ja tukevansa tähtipelaajaansa, sekä auttavansa tätä selvittämään väitteiden alkuperän.

Nyt asiaa on selvittänyt tunnettu latvialainen kiekkotoimittaja Aivis Kalnins ja tutkimusten perusteella Nazarovin syytökset ovat melko hataralla pohjalla.

– Hotellin edustaja ja useammat muutkin lähteet ovat kertoneet minulle, ettei kyseisenlaista välikohtausta ole tapahtunut, Kalnins kirjoittaa Twitter-tilillään ja jatkaa:

– Eräs henkilö jonka kanssa puhuin vastasi: ”Jos katsot, mitä Nazarov sanoi ja tutkit hieman, näet välittömästi hänen valheidensa läpi”.

Vuosien mittaan useista kyseenalaisista kohulausunnoistaan muistettava Nazarov tunnetaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin vankkana kannattajana ja tämän tuoreimpien väitteiden uskotaan johtuvan Panarinin useista Putinia kritisoivista lausunnoista.

Panarin otti tammikuussa Instagramissa voimakkaasti kantaa Venäjällä vankilatuomion saaneen oppositiopoliitikko Aleksei Navalnyin kohteluun vaatien tämän vapauttamista.

LUE MYÖS: NY Rangers tukee Artemi Panarinia – supertähti isojen syytösten keskellä: ”Selvästi uhkailutaktiikka”

Venäjällä kuohuu isosti: Artemi Panarin isojen syytösten keskellä – vetäytyy NY Rangersin toiminnasta