Liigan sensaatiosta vielä totta? Jättimäinen paukku lähentynyt alati – selkään saanut vastustajakin kehui: “En voi kauheasti tukistaa meidän joukkuetta tästä”

© Kuva: Juha Tamminen

Tai no, ei sitä kaiketi voi pitää sensaationa tai jättimäisenä paukkuna, että hallitseva Suomen mestari yltää pudotuspeleihin, joihin Suomessa yltää 66 prosentin varmuudella.

Mutta kun ymmärretään se fakta, että HPK on kirinyt pudotuspeleihin pahimmillaan toistakymmentä pinnaa olleen eron jo kymmeneen, voitaneen puhua sensaatiosta. Alkukaudesta täysin ulapalla ollut Kerho on päässyt viime aikoina tolkuttomaan liekkiin. Piste-erosta vielä se fakta, että sen voi mieltää kymmenen sijasta yhtä lailla seitsemäksi, kun kymppisijan Ässät on pelannut HPK:ta ottelun enemmän.

Kerho on peräti seitsemän ottelun pisteputkessa, ja neljän pelin voittoputkessa. Eetu Laurikainen on nollannut Tapparan ja KalPan peräkkäin. Esimerkiksi vuodenvaihteessa HPK ei voittanut 18 pelin aikana yhtään matsia varsinaisella peliajalla, ja ylipäätään voittoja laariin tippui kaksi kappaletta.

Perjantaina Kerho tuhosi KalPan 4-0.

– En voi kauheasti tukistaa meidän joukkuetta tästä esityksestä. Se mikä oli heikkoa, oli maalintekopeli. Luotiin kova määrä maalipaikkoja, vastustaja teki ensimmäisestä. Toiseen ja kolmanteen erään saatiin paikkoja rankkari. Vastustaja oli kärsivällinen ja tehokas, KalPan luotsi Tommi Miettinen sanoi Liigan sivuilla julkaistussa lehdistötilaisuudessa.

– Nousujohteinen esitys. Meillä oli hyvä, tehokas ylivoima, viimeisen erän johdon puolustamiseen pitää olla tyytyväinen. Viikko sitten pelattiin täällä parempi peli, mutta hävittiin. Puolustaminen ja maalivahtipeli oli pirun hyvää, jutun arkistokuvassa oleva Kerho-luotsi Matti Tiilikainen sanaili.

HPK on muuten voittanut kaksi Suomen mestaruutta, ja ne ovat irronneet runkosarjan kolmos- ja vitossijoilta.

Liigakierros lauantaina:
Jukurit-KalPa klo 15
KooKoo-Kärpät klo 15
HPK-Ilves klo 17
Tappara-SaiPa klo 17
TPS-JYP klo 19
Ässät-HIFK klo 19
Sport-Lukko klo 19


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.