Philadelphia Flyersin valmennus on ottanut erikoiset keinot käyttöön ex-puolustajalupaus Samuel Morinin NHL-uran elvyttämiseksi.

The Athletic -lehden toimittajan Charlie O’Connorin mukaan 197-senttistä Morinia kokeillaan tällä kaudella Flyersin vasemmassa laidassa.

– Flyers-valmentajat ehdottivat Morinille tätä ideaa, ja hän oli myös avoin antamaan mahdollisuuden sille. Häntä on valmisteltu tähän siirtoon viimeisen kahden kuukauden ajan. GM Chuck Fletcher huomautti, että Flyersilla on ylimiehitys puolustuksessa, ja joukkue tarvitsi lisää fysiikkaa hyökkäykseen, O’Connor kertoo.

25-vuotias Morin on Flyersin vuoden 2013 ensimmäisen kierroksen 11. varaus.

Morin on kärsinyt viime vuosina pahoista loukkaantumisista, jotka ovat hidastaneet rajusti hänen kehitystään. Järkälemäinen kanadalainen pelasi viime kaudella NHL:ssä vain yhden ottelun, kun taas AHL:n puolella hänelle kertyi kolme ottelua.

Morin yrittää ottaa pelaamiseensa vaikutteita New York Islandersin romuluisen hyökkääjän Matt Martinin pelaamisesta.

– Olen seurannut muutamia jätkiä, joiden pelityyliä yritän kopioida. Matt Martin on yksi iso pelaaja, jota olen seurannut paljon. Olen katsonut videoita hänen pelaamisestaan päivittäin. Hänellä on todella yksinkertainen pelityyli, mutta se on todella, todella tehokasta. Kun kiekko vastustajan puolustajalla, niin hän päättää taklauksensa aina loppuun asti. Hänen vaihtonsa ovat vain 30 sekuntia pitkiä. Siinä ajassa hän tekee jäällä pieniä asioita, joiden ansiosta hänen hypätessään vaihtoon – ja Mathew Barzalin tulessa sisään – heidän joukkueensa on jo valmiiksi hyökkäysalueella, Morin kertoo The Athleticin haastattelussa.

Charlie O'Connor

@charlieo_conn
Here's a wild announcement: Sam Morin is going to play LW to start this season.