HPK tiedotti äskettäin, että konkaripakki Markus Kankaanperä (arkistokuvassa) siirtyy joukkueen leiriin Mestiksen JoKP:sta. Pelaajan piti ilmeisesti kaikesta päätellen nousta HPK:n kokoonpanoon jo lauantaina Ilvestä vastaan, kunnes asiat muuttuivat.

HPK:n lauantaiaamupäivänä saaman tiedon mukaan Kankaanperällä on kärsimättä Mestiksessä saatu 3 ottelun pelikielto. Sekä HPK että pelaaja saivat tiedon vasta tänään.

Kankaanperän ennakkohaastatteluun kuitenkin linkistä! 👍

#HPK #Liiga #Hämeenlinna

hpk.fi/biorex-ottelue…
hpk.fi

BioRex otteluennakko Ilves-HPK 16.1.2021 - Kankaanperä - Hämeenlinnan Pallokerho

Ensimmäistä kertaa oranssissa kaudella 2001-2002 ja heti perään 2020-2021 - Markus Kankaanperä on palannut HPK:hon.

40-vuotias konkari sai marraskuussa Keuruulla KeuPa HT:ta vastaan suihkukomennuksen Mestiksessä, ja pelaajalle langetettiin tuosta pelikielto. Koska Mestistä ei ole pelattu koronavirustilanteen takia viikkoihin, ei kaksinkertainen Suomen mestari olekaan ehtinyt kärsiä kolmen pelin pituista kakkua.

HPK ja pelaaja saivat asiasta tiedon, pelikiellon voimassa olemisesta, sen kotisivujen jutun mukaan vasta lauantaina aamusta.

– Näin ollen puolustaja ei pelaa seuraavassa kolmessa ottelussa.

Liigaan palaava kokenut konkari selvitti Kerhon sivuilla muun muassa sen, miten HPK:ssa edellisen kerran kaudella 2001-02 pelannut pakki on vuosien saatossa muuttunut.

– Järkeä on tullut enemmän. Sama pelaaja olen kuin silloinkin. Ehkä silloinkaan en ollut kentän nopein, mutta sitä korvataan asenteella ja periksiantamattomuudella.

– Oli iso juttu, että pääsin Joensuuhun. Iso kiitos sinne, että sain pelata. Mestis oli uusi sarja mulle. Koko ajan oli taka-ajatuksena se, että saa mahdollisuuden jonnekin.

Puolustuspään ja alivoiman osaaja Kankaanperä tuo aikanaan Kerhoon varmasti tärkeää osaamista. HPK on Liigassa viimeisenä, kun 23 pelistä se on kerännyt vain 17 pinnaa.

Liiga lauantaina klo 17:
HIFK-KalPa
Ilves-HPK
Pelicans-Jukurit