Ennakkosuosikkina Tapaninpäivänä käynnistyviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin lähtevä kisäisäntä Kanada koki valtavan takaiskun torstain vastaisena yönä pelatussa harjoitusottelussaan Venäjää vastaan.

Joukkueen kirkkain supertähti, kapteeni Kirby Dach loukkasi ranteensa taklaustilanteessa, minkä jälkeen nikkareiden ykkössentteri luisteli suoraan vaihtoaitioon jättäen ottelun kesken.

Kanadan joukkueenjohto ilmoitti jouluaattona, että Dachin pelit turnauksessa jäävät tällin takia väliin, mikä onvaltava takaisku joukkueelle. 193-senttinen Dach on NHL:n varaustilaisuuden 1. kierroksen 3. varaus kesältä 2019.

Nuorukainen pelasi jo viime kaudella täysin sesongin Chicago Blackhawksissa ja iski 64 runkosarjapelissä tehot 8+15=23. Yhdeksässä pudotuspeliottelussa jopa Jonathan Toewsin korvaajaksi Chicagossa povattu hyökkääjä iski tehot 1+5=6.

Kanadan joukkueenjohto ei ole vielä antanut tarkempaa tietoa Dachin tilanteesta.

Voit katso Dachin loukkaantumiseen johtaneen tilanteen alta löytyvältä videolta:

Canada's captain, Kirby Dach, left the ice and went straight to the dressing room after this play.