Kanadalaishyökkääjä Maxim Lapierre lopettaa pelaajauransa.

35-vuotiaan Lapierren päätöksestä kertoo nettisivullaan hänen viimeiseksi joukkueekseen jäänyt Saksan pääsarjaseura Eisbären Berlin.

Joukkueessa ratkaisua ei osattu odottaa.

– Olimme järkyttyneitä kun Maxim kertoi meille haluavansa päättää uransa välittömästi. Kunnioitamme tietysti Maximin päätöstä, vaikka hänen korvaamisensa tulee olemaan todella vaikeata, toteaa Eisbärenin urheilujohtaja Stéphane Richer.

Lapierre kertoo viihtyneensä Berliinissä mainiosti, eikä päätös ollut helppo.

– Tämä oli vaikea päätös, vaikka olenkin miettinyt sitä jo pitkään. Nyt oli aika lopettaa, Lapierre avaa.

Lapierre summasi ”jääkarhujen” paidassa viime kaudella pelaamissaan 50 ottelussa 34 (11+23) tehopistettä. Syksyllä 2015 Eurooppaan siirtynyt keskushyökkääjä pelasi vanhan mantereen kierroksellaan myös Ruotsissa ja Sveitsissä.

NHL:ssä melkoisena hämmentäjänä muistettava sentteri kiekkoili Montreal Canadiensin, Anaheim Ducksin, Vancouver Canucksin, St.Louis Bluesin, sekä Pittsburgh Penguinsin riveissä yhteensä 614 NHL-runkosarjaottelua (65+74=129) ja 80 pudotuspeliä (7+8=15).