JYPin nuoret tuomittiin tappioon SM-sarjassa – Jonne Virtanen tarttui outoon yksityiskohtaan: ”Jääkiekko on rikki!”

© Kuva: Juha Tamminen

JYPin B-nuoret kokivat U18 SM-sarjassa oudon kohtalon, kun sen KooKoo-peli tuomittiin kouvolalaisten 5-0-voittoon. 60 minuutin jälkeen taululla oli hurrikaaneille luvut 3-5 (2-0, 1-1, 0-4), mutta tavallisen taatelintallaajan korvaan erikoiselta kuulostava sääntöpykälä kaatoi JYPin.

Asian nosti esille Sportin liigajoukkueessa pelaava Jonne Virtanen.

– Tänään kuulin, että JYPin B-nuoret oli tuomittu häviämään peli, koska niillä oli pelaamassa A-junnuista kolme B-ikästä pelaajaa – kaksi vielä nuorempia B-ikäsiä. Kuulemma haettiin kilpailuetua. Jos oot ekan vuoden B-ikäisenä ”liian hyvä”, niin et saa pelata vuotta vanhempia vastaa? Virtanen kyseli Twitter-tilillään.

– Jääkiekko on rikki!

Asia herätti keskustelua. Liigatuomari Sakari Suominen kertoi yhden sääntöpykälän.

– Viimeiseen neljään (4) otteluun voi siirtyä ainoastaan silloin, jos kenttäpelaaja on pelannut kauden omista otteluistaan yli 50 % joukkueessa, johon siirtyy.

Suomen Jääkiekkoliiton ottelupöytäkirjaa katsomalla käy selväksi, että JYPin yhden hyökkäysketjun B-ikäisten pelissä muodostivat A:ssa kovia tehoja latoneet Jesse HelanderJere LassilaJoakim Kemell. Jokainen pelaaja on viilettänyt U20 SM-sarjassa 23 pelissä ja kahdessa U18 SM-sarjan ottelussa.

Ottelumääriä tuijottamalla tuomio oli siis oikea. Maalaisjärjellä se kuitenkin kuulostaa tylyltä. Helander on 17-vuotias, Lassila 16 ja Kemell 16 – eli ei siis A:ta, vaan lähempänä B-ikäisiä.

JYP keikkuu B-ikäisten SM-sarjassa 11:nnellä sijalla.