NHL-toimittaja: Winnipeg buustaa Patrik Laineen treidiarvoa – ”Tämä peliliike kielii siitä!”

© Kuva: Getty Images

Winnipeg Jetsin Patrik Laineen ura näyttäisi jatkuvan ensi kaudella kanadalaisseuran riveissä suomalaistykin ympärillä velloneista siirtohuhuista huolimatta.

Sportsnetin Sean Reynolds uskoo seuran päätöksen hankkia 34-vuotias Paul Stastny Vegas Golden Knightsista takaisin Jetsiin kielivän nimenomaan sen puolesta, että seura aikoo pitää Laineen riveissään ainakin tulevan kauden ja buustata suomalaisen siirtoarvoa Stastnyn avulla.

– Uskon sen olleen yksi pääasiallisista syistä sille, että siirto tehtiin. Stastny ja Laine pelasivat jo aiemmin yhdessä – ja hyvin pelasivatkin. Laineen yksi suurimmista vaatimuksista on ollut saada pelata kärkiketjujen minuutteja, mutta ongelmaksi on muodostunut sopivan sentterin löytäminen hänen rinnalleen.

– On vaikea kaupata tähteä, jonka tiedetään haluavan muualle ja saada tästä täyttä korvausta. Stastnyn avulla Jets voi voittaa aikaa, pitää Laineen riveissään yhden vuoden ja toivoa hänen pelaavan loistavan kauden. Se tarkoittaisi samalla sitä, että seura saisi hänestä siirtomarkkinoilla paljon paremman korvauksen (kauden jälkeen), Reynolds järkeilee.

Kokenut Stastny pelasi Jetsissä loppukauden keväällä 2018. Stastnyn ja Laineen yhteispeli toimi varsinkin kyseisen vuoden pudotuspeleissä. Stasnny takoi tuolloin 17 pudotuspelikamppailussa 15 tehopistettä. Tuolloin toista NHL-kauttaan pelannut Laine säesti jenkkikonkaria iskemällä 17 peliin tehot 5+7=12.