NHL-tähtimaalivahti ylistää nuorta venäläislupausta – uskoo Juuse Saroksen jäävän kakkoseksi Nashvillessä

© Kuva: Getty Images

Nashville Predators varasi kuluvan vuoden NHL-varaustilaisuuden 1. kierroksella sukupolvensa lupaavimpana maalivahtina pidetyn Jaroslav Askarovin, jonka loisto-otteet keräsivät kiitosta viimeksi Karjala-turnauksessa nuorukaisen johdatettua Venäjän nuorisojoukkueen turnauksen voittoon.

NHL:n viime kauden parhaana maalivahtina palkittu Askarovin maanmies, Tampa Bay Lightningin Stanley Cupin voittoon torjunut Andrei Vasilevski uskoo Predatorsin sopivan Askaroville loistavasti.

– En ole nähnyt yhtäkään kokonaista ottelua, mutta mikäli maalivahti valitaan noin korkealla varaustilaisuudessa, hän on epäilemättä yksi Venäjän jääkiekon suurimmista lupauksista.

– Nashville on erittäin hyvä joukkue hänelle. He katsovat jo tulevaisuuteen ja tarvitsevat nuoren maalivahdin. Pekka Rinne pelaa viimeisiä hetkiään ja Juuse Saros… no, hän on hyvä maalivahti. Toisinaan hän pelaa upeasti, mutta Askarovilla on kaikki ominaisuudet hänen haastamisekseen, Vasilevski arvioi Championat-sivustolle antamassaan haastattelussa.

Vasta 18-vuotias Askarov on pelannut tällä kaudella neljä ottelua KHL:n mahtiseura Pietarin SKA:n riveissä. Nuorukaisen otteet ovat olleet huumaavia 192-senttisen maalivahdin torjuntaprosentin ollessa peräti 96,0. Miehen päästettyjen maalien keskiarvo näyttää lukemaa 1,10.