NHL-tähden vaatimukset kostautuivat – palasi median eteen häntä koipien välissä

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin 27-vuotias sentteri Phillip Danault aiheutti pienoisen kohun kauden päätyttyä. Pudotuspeleissä hänet oli tiputettu pienempään rooliin, mikä ei kanadalaiselle maistunut.

Danault ilmoitti medialle, että jos hän ei saa jatkossa isompaa roolia, hän ei välttämättä tee enää jatkosopimusta Montrealin kanssa. Nyt sentteri katuu sanojaan, kun nykyistä sopimusta on yksi vuosi jäljellä ja uutta sopimusta pitäisi alkaa työstämään.

– Juuri nyt käynnissä ei ole mitään neuvotteluita. Olemme lähtöruudussa, Danault kertoo The Athleticille.

Syynä neuvotteluiden nihkeyteen pidetään Danault’n uhkavaatimuksia Montrealille. Pelaaja haluaa nyt korjata aiempia kommenttejaan.

– En koskaan sanonut, että haluan olla ykkössentteri ja ykkösmies jokaisessa pelissä. Ajattelen niin, että sinä päivänä, kun minut laitetaan puolustavaan rooliin kokoaikaisesti, silloin lakkaisin haluamasta olla joka vuosi parempi pelaaja. Haluan parantua hyökkäys- sekä puolustuspäässä. Haluan tehdä kumpaakin, Danault kommentoi.

Danault’n kritiikki ei ollut täysin aiheetonta. Runkosarjassa hän iski 71 ottelussa tehot 13+34=47, joten isomman roolin vaatimiselle on perusteet olemassa.