MM-kisaisäntä Valko-Venäjältä kovaa puhetta Latvian “kiukuttelusta” – “Jotkut yrittävät käyttää kisoja kiristykseen”

© Kuva: Ilari Isotalo

Ensi vuoden alkukesäksi Valko-Venäjälle ja Latviaan suunnitelluiden MM-kisojen kohtalo on auki ensimmäisenä mainitun maan poliittisten levottomuuksien takia.

Latviasta puolestaan on tullut pitkin syksyä sellaista infoa, jonka mukaan se ei halua järjestää kisoja yhdessä Valko-Venäjän kanssa. Valko-Venäjän pääministeri Roman Golovtshenko on selittänyt, että Valko-Venäjä sen sijaan on valmis järjestämään kisat yksin, jos Latvia jatkaa “kiukutteluaan”.

– Mutta olemme valmiita järjestämään kisat myös Latvian kanssa. Kansainvälinen jääkiekkoliitto on jo hokenut sitä, ettei kisoja siirretä tai peruuteta poliittisten syiden takia. Vuoropuhelu IIHF:n kanssa etenee.

Liitto ei siis kuulemma ole halukas perumaan Valko-Venäjän kisaisännyyttä, vaikka maan tilanne on vähän mitä on.

– Tämä tapaus vie aikaa. Seuraavaksi esittelemme turvallisuussuunnitelman IIHF:lle, liiton puheenjohtaja Rene Fasel (kuvassa) selvittää.

Valko-Venäjää on myllertänyt muun muassa viime elokuun vaalien tulema. Presidentti Aleksandr Lukashenko voitti ne, ja tämän vastainen oppositio ei hyväksynyt tulosta, vaan pisti käyntiin suuret katumielenosoitukset. Se ajoi Valko-Venäjän poliittiseen kriisiin.

– Yritykset maamme häpäisemiseksi tapahtumajärjestäjänä tuntuvat jatkuvan. Jotkut yrittävät käyttää kisoja kiristykseen, Golovtshenko oli tokaissut.

Toistaiseksi siis näyttää siltä, että kisat ovat menossa ainakin Valko-Venäjälle, vaikka suksia on ristissä enemmän ja vähemmän.

Lähteet: Tass, IIHF


PÄIVÄN VIHJE: LOKOMOTIV JAROSLAVL – JOKERIT

Karkaako Lokomotiv vai nouseeko Jokerit rinnalle ottelusarjassa?