HELSINKI. Leijonat pelasti sunnuntaina Euro Hockey Tourin Karjala-turnauksessa sen, mitä pelastettavissa oli. Kaksi ensimmäistä peliään hävinnyt joukkue nousi Ruotsia vastaan 0-2-tilanteesta maukkaaseen 3-2-voittoon.

Leijonilta esiin viikonloppuna nousi tolppien välissä maajoukkuedebyytin tehnyt Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi. Hän päästi sekä lauantaina Tsekkiä että siis sunnuntaina Ruotsia vastaan vain kaksi takaiskua.

– En viitsi hirveästi nostaa yksilöitä, mutta jos joku pitää sanoa, niin olin tyytyväinen siihen, miten Rajaniemi pelasi kaksi ottelua, leijonaluotsi Jukka Jalonenkin kehui sunnuntaina.

Jukureissa kiekkoja kahdeksassa pelissä 91,1 prosentin varmuudella napannut torjuja oli otettu kuullessaan luotsin kehuista.

– No aika hienolle tuntuu! Mitä tässä voi sanoa, vahti sanoi hymy korvissa.

Rajaniemi seurasi torstain Venäjä-pelin luukkuvahdin paikalta, mutta Oskari Setäsen pienen epäonnistumisen jälkeen Jukurien torjuja nousi ykkösvahdin rooliin.

– Lähtökohtaisesti tiesin, että varmasti pääsen pelaamaan. Tietenkin lähdin pelaa niin sanotusti, kliseisesti omaa peliä ja tulin omana itsenäni tänne.

– Voi olla tyytyväinen, että pääsin sitten pelaamaan kaksi kovaa kansainvälistä peliä.

– Positiivinen maku jäi ehdottomasti. Ihan tyytyväinen olen omaan tekemiseen, pääsin mittaamaan itseäni. Tämä antoi signaalin, että pystyn pelaamaan tällä tasolla. Siihen täytyy olla tyytyväinen.

LUE MYÖS:
Yllättävä liiganimi loisti Leijonissa – Jukka Jalonenkin kehui tuntemattomampaa nimeä: “Olin tyytyväinen siihen, miten pelasi”

Leijonapakki ja -vahti loistivat sunnuntaina ja jättivät hyvän kuvan – tässä ovat Karjala-turnauksen parhaat pelaajat ja tähdistökenttä