HELSINKI. Suomi päätti mollivoittoisesti sujuneen Helsingin Karjala-turnauksen sunnuntaina 3-2-voittoon Ruotsista. Leijonat oli pitkään tappiolla, mutta 0-2-tilanne kääntyi parhain päin. Sinivalkoiset tappoivat päätöserässä useamman minuutin putkeen jatkuneen alivoiman, jonka aikana Suomi oli hetken myös kahden miehen alivoimalla.

– Jäähyjä saatiin enemmän kuin laki määrää, mutta joukkueelta alivoima oli todella hyvää ensimmäistä peliä lukuunottamatta. Kroppa oli liossa ja pelattiin todella fiksusti. Siihen tämä peli tavallaan ratkesi, se oli avain siihen, että pysyttiin mukana, päävalmentaja Jukka Jalonen luonnehtii.

– Itse tehtiin kolmannessa erässä turnauksen ainoa ylivoimamaalimme.

Suomi meni peli peliltä eteenpäin. Torstaina Venäjä antoi nokkaan 6-2, mutta lauantaina Tsekki oli parempi enää 2-0.

– Joukkueesta löytyi luonnetta ja sitkeyttä. Pikkuhiljaa kolmen ottelun aikana opittiin pelaamaan kansainvälistä lätkää askel askeleelta. Meillä oli paljon uusia pelaajia. Taso on vieras, ja se vaatii aikansa, ei voi nukahdella. Mentiin koko ajan eteenpäin.

Turnaus tarjosi Leijonille tukun hyödyllisiä kokemuksia.

– Nähtiin paljon uusia pelaajia ja sitä, miten he suhtautuvat kansainvälisiin peleihin. Sen takia tätä pelataan, ja totta kai pyritään myös voittamaan. Mentiin prosessissa eteenpäin. Tähtäin on kevään MM-kisoissa, kaikki ottelut ovat jokaiselle pelaajalle näytönpaikkoja. Arvioidaan jokainen pelaaja.

Ja kukahan Leijonista on sitten syytä nostaa esille?

– En viitsi hirveästi nostaa yksilöitä, mutta jos joku pitää sanoa, niin olin tyytyväinen siihen, miten (Sami) Rajaniemi pelasi kaksi ottelua, Jalonen kehui Jukurien debytanttia.

Turnauksen järjestäminen sai ennen pelejä paljon rapaa niskaan.

– Mun lasien takaa järjestäminen oli paikallaan. Saatiin kolme kovaa kansainvälistä peliä ja saatiin testattua pelaajia. Oli hyvin järjestetty tapahtuma, ei ole valittamista, Leijonien kehittymistä kehunut Jalonen lopettaa.