Leijonapakki ja -vahti loistivat sunnuntaina ja jättivät hyvän kuvan – tässä ovat Karjala-turnauksen parhaat pelaajat ja tähdistökenttä

© Kuva: Leijonat.fi

HELSINKI. Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus päättyi sunnuntaina perinteiseen isänpäivän otteluun Suomi-Ruotsi.

Listasimme alle valintamme turnauksen parhaista pelaajista sekä tähdistökentästä. Pelipaikkojen parhaimmaksi arvostetut onnistuvat tähdistökenttään valittuja vieläkin paremmin.

Karjala-turnauksen parhaat

Turnauksen arvokkain pelaaja: Jaroslav Askarov, Venäjä

SKA Pietarin organisaatioon kuuluva vahti pelasi poikkeuksellisesti kaikki maansa pelit. Ei horjunut, vaikka taakka oli iso. Kolme peliä neljään päivään, ja kaikista voitto. Ensiksi selän taakse meni kaksi kutia, sitten yksi ja päätöspelissä ei yhtään. Ei huono!

***

Turnauksen paras hyökkääjä: Rodion Amirov, Venäjä

Ufa-pelaaja iski maalin turnauksen jokaisessa pelissä. Jatkuvasti vaarallinen ja liukas hyökkäjä vei maalipörssin voiton pistein 3+0=3.

Turnauksen paras puolustaja: Jakub Galvas, Tsekki

Jukurien yksi kulmakivistä ei mokaillut oikeastaan kertaakaan radikaalisti. Kiekon kanssa peliä tekevä ja hyökkäyksiä hyvin tukeva liigatähti jätti itsestään lupaavan kuvan. Kokonaisvaltaisesti todella hyvä paketti iski tehot 1+1=2.

Turnauksen paras maalivahti: Jaroslav Askarov, Venäjä

***

Turnauksen tähdistökenttä, hyökkääjät:
Jegor Afanasjev, Venäjä – Ilja Safonov, Venäjä – Vasili Podkolzin, Venäjä

Afanasjev nousi paikalleen tasaisena ja varmana suorittajana, joka latoi tiskiin tehot 2+2=4. Podkolzin sen sijaan olisi voinut olla jopa koko turnauksen MVP-pelaaja, mutta ison kuormituksen takia tittelin vei Askarov. Podkolzin voitti pistepörssin saldolla 1+4=5.

Safonov nousi tähdistökentän sentteriksi osaksi sen vuoksi, ettei yhdenkään maan keskushyökkääjä jostain syystä pystynyt ottamaan valovoimaista roolia. Tehojen 1+2=3 Kazan-hyökkääjä ei häikäissyt, mutta ei hän kyllä flopannutkaan. Tyrkylle tälle paikalle oli myös Tsekin Tomas Zohorna.

Turnauksen tähdistökenttä, puolustajat:
Daniil Chayka, Venäjä – Vili Saarijärvi, Suomi

Venäläispakki sai vastuuta hyvin. Peliaika oli ensimmäisestä koitoksesta viimeiseen ottelukohtaisesti noin 20, 23 ja 19 minuuttia. Ei radikaaleja virheitä, ja päälle oivat tehot 1+2=3.

Saarijärvi heräsi viimeisillä hetkillä, kun hän saalisti uransa ensimmäisen syöttöpistensä ja iski perään avausmaalin leijonapaidassa. Etenkin maali oli komea näyte siitä, että pakki osaa pelata kiekon kanssa. Ruotsi-ottelu oli vahva suoritus Saarijärveltä.

Turnauksen tähdistökenttä, maalivahti:
Sami Rajaniemi, Suomi

Leijonien debytantti oli paikkansa maajoukkueesta ansainnut. Peräkkäisinä päivinä maalilla urakoinut Rajaniemi antautui vain neljä kertaa. Pelaaja ei pomputtanut kiekkoa, eikä jännittämisestäkään näyttänyt olevan mitään tietoa. Suomen luotsi Jukka Jalonen nosti kehuihin koitoksen jälkeen yhden pelaajan – ja se oli Rajaniemi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.