Sinivalkoinen on valttia! Suomalaisia varanneet joukkueet saivat mainiot arvosanat draftiasiantuntijalta

© Kuva: Leijonat.fi

NHL-lupausten otteita vuoden mittaan tarkasti seuraava Corey Pronman arvioi The Athleticissa, miten kukin joukkue suoriutui varaustilaisuudesta.

Korkeimman A+ -arvosanan sai odotetusti New York Rangers, joka pääsi varaamaan Alexis Lafrenièren ensimmäisellä vuorolla. Myös joukkueen muut varaukset miellyttivät Pronmania.

Los Angeles Kings ja Ottawa Senators sijoittuivat A-arvosanoillaan toiseksi ja kolmanneksi. Molempien varauksista löytyy suomalaisväriä; Kingsiltä Kasper Simontaival ja Senatorsilta Roby Järventie. Heille Pronman povaa hyviä saumoja NHL-läpimurtoon.

B-arvosanaan ylsivät Florida Panthers ja Toronto Maple Leafs. Pronmanin mukaan 12. varattu Anton Lundell meni aavistuksen turhan korkealla numerolla, mutta Panthers sai joka tapauksessa hyvän pelaajan.

Maple Leafsin Roni Hirvonen ja Topi Niemelä olivat Pronmanin papereissa joukkueen parhaat löydöt Rodion Amirovin ohella.

Joni Jurmon varannut Vancouver Canucks jäi sen sijaan listan jumboksi arvosanalla D. Pronman kertoo, ettei ole Jurmon suurin fani, mutta arvostaa tämän atleettisuutta ja näkee nuorukaisen potentiaalin.