Vegas Golden Knightsin päätös solmia ruotsalaismaalivahti Robin Lehnerin kanssa viisivuotinen ja keskimäärin viiden miljoonan dollarin vuositulot takaava sopimus saattaa samalla tarkoittaa Marc-Andre Fleurylle lähtöä joukkueesta.

35-vuotiaalla kanadalaisella on kaksi kautta jäljellä omaa, keskimäärin seitsemän miljoonan taalan vuositulot takaavaa diiliään, joten tällä hetkellä veskaritandemi veisi peräti 12 miljoonaa taalaa Golden Knightsin palkkakatosta.

– Meidän on tehtävä lisää ratkaisuja nyt kun sekä Marc-Andre Fleurylla että Robinilla on sopimukset. Meillä on erilaisia vaihtoehtoja pohdittavana, joita käymme läpi ennen lopullisia päätöksiä, Vegas-GM Kelly McCrimmon toteaa NHL:n virallisella nettisivulla.

Vaihtoehdot ovat käytännössä Fleuryn kauppaaminen, hänen sopimuksensa ulosostaminen tai pitäminen Lehnerin parina ainakin tulevan kauden alun. McCrimmon ei luonnollisesti seuran suunnitelmia vielä tässä vaiheessa paljasta.

Kolme Stanley Cup-mestaruutta aikoinaan Pittsburgh Penguinsissa voittanut Fleury on ollut Golden Knightsin selkeä ykkösvahti sen 2017 alkaneen NHL-taipaleen alkuajan, mutta menetti päättyneellä sesongilla asemansa helmikuun siirtorajalla saapuneelle Lehnerille.

Pudotuspeleissä Lehner oli jo nevadalaisten ykkösvaihtoehto pelaten 16 jatko-ottelua, kun Fleury joutui tyytymään vastuuseen neljässä playoff-ottelussa.