Liiga-kausi alkaa tänään torstai-iltana. SuomiKiekko ennakoi alkavaa kiekkokautta listaamalla pelipaikkojen parhaat pelaajat. Tällä kertaa vuorossa ovat hyökkääjät.

Listauksessa ei ole huomioitu niitä pelaajia, jotka ovat Pohjois-Amerikasta lainalla NHL-kauden alkuun saakka tai joiden uskomme muuten siirtyvän taalajäille kauden aikana.

5. Lauri Pajuniemi, TPS

21-vuotias Lauri Pajuniemi on yksi ennakkosuosikeista maalipörssin voittoon. Nuorella hyökkääjällä on poikkeuksellinen onetimer sekä runsaasti maalinteon nälkää. Jos hän onnistuu ottamaan vielä yhden askeleen eteenpäin tällä kaudella, saattaa New York Rangers kutsua hänet pikavauhtia antamaan näyttöjä myös Pohjois-Amerikkaan.

4. Mika Pyörälä, Kärpät

Mika Pyörälä on jokaisen valmentajan ihannepelaaja. Kahdensuunnan raataja loistaa kaukalon kummassakin päässä. Tästä kertovat viime kauden pistesaldo 45 ja tehotilaston upea lukema, 35. Ikää Pyörälällä on jo mittarissa 39 vuotta, mutta silti hän kuuluu Liigan ehdottomaan eliittiin.

Mika Pyörälä on voittanut uransa aikana neljä Suomen mestaruutta. Kuva: Juha Tamminen

3. Kristian Kuusela, Tappara

Kristian Kuusela on Pyörälän tapaan onnistunut löytämään ikuisen nuoruuden lähteen. Vuodesta toiseen taistelijaluonne takoo hurjia tehoja Tapparan hyökkäyksessä ja vaikeina jaksoina ottaa joukkueensa repposelkään. Kahdella edellisellä kaudella Kuusela nakutti yhteensä 107 tehopistettä, eikä hidastumisen merkkejä ole ilmassa.

2. Ville Leskinen, HIFK

Kiekkotaikuri Ville Leskinen on kuuluisa pehmeistä käsistään. Hän on HIFK-aikanaan jäänyt pienemmälle huomiolle, vaikka voitti piste- ja maalipörssit kaudella 2018-19. Monet ovat jo vuosien ajan ihmetelleet, miksi NHL-ovet eivät ole auenneet Leskiselle. Olisiko tämän kauden jälkeen sen aika?

1. Eemeli Suomi, Ilves

Nuoresta iästään huolimatta Eemeli Suomi on ollut yksi Liigan tehokkaimmista pelaajista viimeisten kolmen kauden aikana. Käyrä on osoittanut koko ajan ylöspäin ja viime sesongilla hän iskikin uuden piste-ennätyksensä: 57. Ilveksen ykköspyssyltä onnistuu niin maalien iskeminen kuin pelin tekeminen. On ihme, että hänet on saatu pidettyä Liigassa näin pitkään.