NHL-tähti lopetti uransa yllättäen: Pöydälle jäi 6 miljoonan dollarin jättipotti – agentti paljasti syyn

© Kuva: Getty Images

Philadelphia Flyersista tipahti lokakuun alussa todellinen yllätysuutinen, kun puolustaja Matt Niskanen ilmoitti lopettavansa peliuransa kesken sopimuksen.

Niskasella olisi ollut seitsenvuotista ja yhteensä 40,25 miljoonan dollarin sopimusta vielä yksi vuosi jäljellä. 33-vuotias yhdysvaltalainen olisi tienannut ensi kaudesta 5,75 miljoonan dollarin jättitulot.

Niskasen pelaaja-agentti Neil Sheehy on nyt antanut taustatietoja suojattinsa yllätysratkaisusta.

– Niskanen kertoi minulle, että hän ei halua enää käydä uutta offseasonia läpi. Hän mainitsi minulle myös COVIDin. En usko, että hän haluaa valmistautua ensi kauteen marraskuun 15. päivään mennessä, ja sitten erkaantua kahdesta lapsestaan ja vaimostaan. Uskon, että hän aina kuvitteli pelaavansa sopimuksensa loppuun ja vasta sitten lopettavansa uransa, mutta nyt COVIDin takia hän päätti lopettaa jo nyt. Hän käytännössä sanoi minulle, että: ”Nyt COVIDin aikaan, en vain halua tehdä sitä enää. En halua valmistautua NHL-kauteen enää”, Sheehy kertoi Sports Illustratedin haastattelussa.

Sheehyn mukaan loukkaantumisilla ei ollut vaikutusta Niskasen ratkaisuun.

– Voin kertoa teille, että hän on täysin kunnossa – terveystilanne ei vaikuttanut hänen päätökseensä. Aivotärähdys ei ole ollut ongelmana. Jos jotain olisi, niin tietäisin siitä. Voin luvata teille, että loukkaantumista ei ole. Philadelphia on ihan yhtä yllättynyt tästä ratkaisusta, kuin kaikki muutkin, Sheehan kertoo.