Anton Lundellin seuraksi ykköskierrokselle jopa kolme muuta suomalaista? ”Olemukseltaan rauhallinen kaikissa tilanteissa”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK-hyökkääjä Anton Lundellin ympärillä on käynyt viime aikoina melkoinen kohina – eikä suotta. 19-vuotias sentterilupaus varataan NHL:ään viikonloppuna luultavasti pienellä numerolla ykköskierroksella.

Lundell on pelannut Liigassa miesten seassa kolmen kauden aikana 84 runkosarjan peliä pistein 20+28=48 (+16), uran 12 pudotuspeliottelussa tehotilasto ei ole auennut (-2).

Monet asiantuntijat ovat kehuneet keskushyökkääjää laidasta laitaan, ja etenkin hänen monivaltainen pelinsä on saanut ylistystä.

Lundellin seurana ykköskierroksella taalaliigaan saatetaan napata lisäksi 1-3 suomalaista: Kärppien puolustaja Topi Niemelä, TPS:n pakki Eemil Viro ja Ässien hyökkääjä Roni Hirvonen.

– Niemelä on olemukseltaan rauhallinen kaikissa tilanteissa, ja hän pelaa yksinkertaista sekä tehokasta peliä, NHL.comin eräs draft-asiantuntija oli kuvaillut taalaliigan suomenkielisen sivuston mukaan.

– Hirvosella on korkean luokan kiekkoäly. Hän osaa tehdä maaleja ja syöttää. Koko ja luistelu ovat haittapuolia, ei taito, The Hockey News oli pyörittänyt.

Jääkiekkotilastoihin erikoistunut Eliteprospects on listannut varaussijoja arvioivia lähteitä jokaisesta pelaajasta. Niemelän arviot osuvat välille 8-47, eli joko 1. tai 2. kierrokselle.

Viron pienin arvio on toistaiseksi 16 ja isoin 86 sekä Hirvosen 10 ja 65.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.