Tulevia NHL-tähtiä? Tässä ovat Liigan TOP 5 -maalivahdit

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga-kauden alkuun on enää alle viikko. SuomiKiekko ennakoi alkavaa kiekkokautta listaamalla pelipaikkojen parhaat pelaajat. Tällä kertaa vuorossa ovat maalivahdit.

Listauksessa ei ole huomioitu niitä pelaajia, jotka ovat Pohjois-Amerikasta lainalla NHL-kauden alkuun saakka.

5. Niko Hovinen, Sport

Kymmenisen vuotta sitten Niko Hovinen oli Liigan maalivahtieliittiä. Hän lähti Pohjois-Amerikkaan tavoittelemaan NHL-unelmaa, mutta useat loukkaantumiset varjostivat uraa useiden vuosien aikana. Viime kausina Pappi ei ole ollut parhaimmillaan, mutta nyt kaksimetrinen maalivahti näyttää löytäneen vanhan tasonsa. Hänen torjuntaprosenttinsa harjoitusotteluissa oli komea 94,35.

4. Patrik Rybar, Kärpät

Viime kaudella Patrik Rybar nousi Kärppien ykkösvahdiksi kevään aikana. Hän pääsi pelaamaan erinomaisen pakiston takana, mikä näkyi myös tilastoissa. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,82. Rybar ei ole pelkästään Kärpät-pakiston tuote, vaan hän on Liigan eliittiä itsekin. Silti uskomme, että Rybar jää kakkosvahdin rooliin tällä kaudella.

Patrik Rybar on edustanut Slovakiaa kaksissa MM-kisoissa. Kuva: Getty Images

3. Lassi Lehtinen, Lukko

Lassi Lehtistä ei aikanaan varattu NHL:ään, mitä on nyt vaikea uskoa. Hän on nyt 21-vuotias, mutta ensimmäisen Liiga-ottelunsa hän pelasi jo neljä vuotta sitten. Viime kaudella Lehtinen esiintyi 29 ottelussa torjuntaprosentilla 92,2. Tällä kaudella uskomme hänen ottavan ykkösvahdin viitan itselleen ja nousevan Liigan ehdottomaan eliittiin. Kenties ovi Pohjois-Amerikkaankin alkaa aukeamaan.

2. Dominik Hrachovina, Tappara

Dominik Hrachovina voitti kaksi Suomen mestaruutta ennen lähtöään maailmankierrokselle. Hrachovina oli lähtiessään Liigan parhaita maalivahteja ja sitä hän on myös palatessaan. 181-senttinen maalivahti ei ole tehokkain kiekon peittäjä, mutta maalissa hän on viihdyttävän ketterä ja atleettinen. Taistelijaluonne.

1. Justus Annunen, Kärpät

Justus Annunen pelasi itsensä viime kaudella Liiga-historiaan. Hän piti maalinsa puhtaana huimat 302 minuuttia ja viisi sekuntia putkeen. Nuorten maailmanmestaruuskisojen jälkeen hän ei ollut parhaassa vireessä, ja Rybar nousi joukkueen ykkösvahdiksi. Annunen on kuitenkin modernin maalivahdin ihanne: rauhallinen, 193-senttinen ja paketti pysyy jatkuvasti kasassa. Tämä on Annusen viimeinen kausi Suomessa ennen NHL-valloituksen aloittamista.