Taas tehoillut Miro Heiskanen pistää historiakirjoja uusiksi – nousemassa kovaa vauhtia Dallasin ja NHL:n ykkösnimeksi

© Kuva: Getty Images

Kun Dallas Starsin Miro Heiskanen saalisti syöttöpinnan tähtipaitojen 4-1-voitossa 2-1-voittomaaliin NHL:n Stanley Cupin finaaleissa, nosti pakki pudotuspelien pistesaaliinsa jo lukemiin 5+18=23. Tuolla saaliilla Heiskanen on pistepörssin nelonen ja syöttöpörssin kakkonen.

Jos on syöttölukema kova NHL:n mittapuulla, niin hurjaa valuuttaa se on myös Starsin seurahistoriassa.

Ensinnäkin Heiskanen on nyt kerännyt toiseksi eniten syöttöpinnoja yksissä pudotuspeleissä yhdessä Mike Modanon kanssa. Legendaarinen jenkki pystyi kyseiseen vuonna 1999.

Kaikkien pakkien mittapuulla määrä puolestaan on viidenneksi eniten yksissä pudotuspeleissä. Heiskasen kanssa tasoissa ovat nyt Ray Bourque (1988), Larry Murphy (1991) ja Duncan Keith (2015).

Tähtipaitojen suomalaiset häärivät Tampan peikkona ensimmäisessä voitossa joukkueen jokaisen sinivalkoisen noustua tehoille. Joel Kiviranta iski maalin, Heiskasen tavoin Esa Lindell ja Roope Hintz saalistivat jokainen syöttöpinnan mieheen.

Loppuottelusarja jatkuu tiistaiyönä kello 03.00.

LUE MYÖS:
Starsin suomalaiset juonivat joukkueen lähelle Stanley Cupia – taas osunut Joel Kiviranta onnistui harvinaisessa tempussa ensimmäisenä 20 vuoteen