Ottawa Senators on kiinnostunut Arizona Coyotesin Derek Stepanista, kertoo Ottawa Sunin toimittaja Ken Warren. Hankinta olisi paperilla varsin erikoinen.

Stepanin keskimääräinen vuosipalkka on 6,5 miljoonaa dollaria. Runkosarjassa hän iski 70 ottelussa tehot 10+18=28. Kallista sopimusta on vielä yksi kausi jäljellä.

Ottawa ei ole kuitenkaan kiinnostunut niinkään Stepanin taidoista vaan hänen 6,5 miljoonan dollarin vaikutuksesta palkkakattoon. 6,5 miljoonaa dollaria on sopimuksen keskimääräinen vuosipalkka, mutta hänen viimeisen vuotensa aito vuosipalkka on vain 2 miljoonaa dollaria.

Näin Ottawa saisi joukkueensa nimellisesti ylittämään minimipalkkabudjetin, mutta omistajan ei tarvitsisi maksaa suuria summia joukkueestaan. Warrenin mukaan on odotettavaa, että Ottawa hankkii tulevaksi kaudeksi useita Stepanin kaltaisia pelaajia, jotta omistaja pääsee mahdollisimman halvalla.