NHL:n pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinto kolmatta kertaa Ruotsiin

© Kuva: Getty Images

Tampa Bay Lightning juhlii Stanley Cupin mestaruutta joukkueen napattua ratkaisevan neljännen voittonsa finaalisarjassa Dallas Starsia vastaan varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa.

Pudotuspelien arvokkaimman pelaajan Conn Smythe -palkinnon vei nimiinsä Tampan ruotsalaispuolustaja Victor Hedman, josta tuli samalla kolmas ruotsalainen pystin voittaja.

Urallaan kertaalleen NHL:n parhaaksi puolustajaksikin valittu 29-vuotias Hedman teki seuraa maanmiehilleen Nicklas Lidströmille (2002) sekä Henrik Zetterbergille (2008), jotka palkittiin pudotuspelien arvokkaimman pelaajan pystillä Detroit Red Wingsin voittaessa kannun.

Edellisen kerran pysti meni puolustajalle vuonna 2015, jolloin sen nappasi Chicago Blackhawksin mestariksi johdattanut Duncan Keith. Kaikkiaan puolustajat ovat vieneet Conn Smythen nimiinsä vain kymmenen kertaa NHL:n historiassa.