Nämä pelaajat nousevat sarjan eliittiin – katso Liigan TOP 5 -läpimurtopelaajat

© Kuva: Juha Tamminen

Liiga-kauden aloitus on enää muutaman päivän päässä. SuomiKiekko ennakoi kiekkokauden alkua joukkuekohtaisilla ennakoilla sekä muun muassa eri pelipaikkojen top listoilla.

Tässä artikkelissa käsittelemme pelaajia, jotka ottavat todennäköisimmin alkavalla kaudella seuraavan askeleen urallaan.

5. Santtu Kinnunen, Tappara

Pelicansissa Santtu Kinnunen väläytteli ajoittain, mutta hänestä huokuvaa potentiaalia ei saatu missään vaiheessa hyödynnettyä. Viime kauden umpisurkeassa joukkueessa 21-vuotias puolustaja ei päässyt näyttämään taitojaan hyökkäyspäässä, missä hänen suurimmat avunsa ovat. Tapparassa peliin tulee varmasti lisää kokonaisvaltaisuutta.

4. Aku Räty, Kärpät

Viime kaudella Aku Räty vielä totutteli Liigassa miesten tasolle ja kunnostautui kahdensuunnan pelaajana. Tällä kaudella meno on jo tuttua ja 19-vuotias huippulupaus on yhden vuoden viisaampi ja juonikkaampi. Kärppien kovatasoisessa hyökkäyksessä minuutteja ja vastuuta ei ole luvassa ilmaiseksi. Ne Rädyn täytyy ansaita kovalla työnteolla.

Aku Räty on Arizona Coyotesin viidennen kierroksen varaus. Kuva: Juha Tamminen

3. Otto Kivenmäki, Ässät

20-vuotias Otto Kivenmäki on ollut Ässien parhaita kiekollisia pelaajia jo kahden kauden ajan. Tehot ovat olleet tähän mennessä kelvollisia etenkin, kun ottaa huomioon Kivenmäen nuoren iän. Viime kaudella hän nakutti 53 ottelussa tehot 5+16=21. Tällä kaudella älykkäältä pelintekijältä tehoja voi odottaa enemmänkin.

2. Juha Jääskä, HIFK

Juha Jääskä on jo tähänastisella urallaan pelannut tavalla, joka jää katsojalle mieleen. Aina energinen haastaja ja raastaja ei ole tähän mennessä tehopisteillä juhlinut, vaikka hän onkin ollut joukkueelleen arvokas pelaaja. Pistepotentiaali on kova.

1. Joonas Oden, KooKoo

Joonas Oden murtautui Liigaan jo kaudella 2018-19. Hän pelasi tuolloin 20 ottelua KooKoon riveissä ja tykitti niissä lupaavat tehot 5+6=11. Viime kaudella tehoja tuli saman verran, vaikka pelejä kertyi 41 kappaletta. Nuorten maailmanmestaruuskisoissa 20-vuotias laitahyökkääjä väläytti taas kovaa potentiaaliaan. Itseluottamusruiskeen jälkeen Liigassakin peli alkoi kulkea, vaikka tehot jäivät laihoiksi.


PELAA ENGLANNIN KOTIVOITTOA SKOTLANNISTA KERTOIMELLA 30.00!

1. Siirry Betssonille ja avaa pelitili
2. Pelaa 1€ Englannin voitolle Skotlannista korotetulla kertoimella 30.00
3. Jos Englanti voittaa saat 30€ (+ensitalletuksesi tuplataan)