NHL:n poikkeuksellinen kausi saadaan päätökseen tulevalla viikolla, kun Stanley Cup-mestaruus ratkeaa Tampa Bay Lightningin ja Dallas Starsin välisessä finaalisarjassa.

Taalaliigan päätös peluuttaa sesonki loppuun ilman katsojia Edmontonissa ja Torontossa niin sanotuissa kuplissa on osoittautunut menestykseksi.

NHL:n päättäjät eivät kuitenkaan Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedmanin mukaan aio kiirehtiä seuraavaa kautta ennen kuin kasassa on paras mahdollinen suunnitelma sen läpiviemiseksi.

Taalaliiga ja pelaajayhdistys NHLPA ovat aiemmin sopineet tavoitteekseen aloittaa uusi kausi jo joulukuussa, mutta NHL-komissaari Gary Bettman kertoi hiljattain aloituksen saattavan siirtyä jopa tammikuuhun 2021 asti.

Taustalla on pyrkimys saada katsomot avattua myös yleisölle, sillä nyt nähty kuplassa pelaaminen ei ole Friedmanin mukaan pöydällä tulevaa kautta pohdittaessa. Syy tähän on selkeä.

– NBA (Pohjois-Amerikan koripallon ammattilaisliiga) arvioi oman kuplansa hinnaksi 170 miljoonaa dollaria ja NHL-kuplien hinta tulee olemaan 75-90 miljoonaa taalaa. Siinä suurin syy, miksi emme tule näkemään niitä uudestaan, Friedman totesi lauantaina Hockey Night In Canada -ohjelmassa.