Koronatilanne pakotti toimiin: Jukurit kiinnitti 39-vuotiaan konkarivahdin – ”Olen lähinnä yrittänyt availla nivusia”

© Kuva: Ilari Isotalo
Ässät vieraana Hakametsässä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Jukurit tiedottaa nettisivullaan tehneensä konkarimaalivahti Kai Tillasen kanssa viikon mittaisen sopimuksen.

Jukureissa vellonut koronavirusepidemia on vaikuttanut myös seuran veskaritilanteeseen ja 39-vuotias Tillanen täydentää maalivahtiosastoa sekä joukkueharjoituksissa että loppuviikon harjoitusotteluissa.

Tillanen on mikkeliläisjoukkueen oma kasvatti ja pelannut urallaan 146 Mestis-ottelua, sekä myös yhden Liiga-pelin Ässien riveissä kaudella 2011-12.

Edellisen kerran hän on ollut tositoimissa kaudella 2014-15 italialaisen Fassan riveissä.

Täysin toimettomana Tillanen ei kuitenkaan ole ollut, vaan on pitänyt tuntumaa yllä 2–3 kertaa viikossa harrastejäillä. Samoilla jäillä on viihtynyt myös Jukurien päävalmentaja Marko Kauppinen.

Pelikaverin viikonloppuna soittama puhelu tuli vahdille täytenä yllätyksenä.

– Kyllä siinä kieltämättä nauru ensimmäisenä pääsi. Mutta ei tarvinnut kyllä hetkeäkään miettiä, ettenkö lähtisi. Onhan tämä tällaiselle vanhalle jarrulle uskomattoman hieno mahdollisuus päästä vetämään vielä kerran täysillä ammattilaisten kanssa, haistelemaan pukukopin fiilistä ja kokemaan se tunnelma, joka kopissa on viisi minuuttia ennen pelin alkua. Sitä tunnetta ei saa yhtään mistään muualta, Tillanen myöntää.

Tuuraajakutsun taustalla on myös vakavampi puoli, sillä joukkueeseen ei nykyisessä koronatilanteessa voida ottaa ketä tahansa ilman karanteenia. Tillanen on ollut vallitsevan koronatilanteen vuoksi jo ennestään kaksi viikkoa karanteenissa ja lisäksi hänen lähipiirinsä on testattu koronan varalta.

Valmistautuminen tulevaan on jo aloitettu kotioloissa.

– No, olen lähinnä yrittänyt availla nivusia. Rouva antoi myös faskiahierontaa, joten kyllä tässä on tehty koko perheen voimin kaikki temput, että saadaan vanha mies kentälle ja että mies myös pysyy ehjänä koko stintin, Tillanen veistelee.

Odotukset tulevalle ovat kaikesta innosta huolimatta maltilliset.

– Olisihan se hyvä, jos jonkun kiekon saisi kiinni, että tunnistaisivat maalivahdiksi muustakin kuin varusteista. Varmaan kuitenkin kaikkien kannalta olisi hyvä, jos pelissä kutsu ei kävisi tolppien väliin. Minulle ainakin riittäisi, että pääsen parhailta paikoilta katsomaan ja minunlaiset huru-ukot pidetään luukkuvahtina, Tillanen päättää.

Ässät vieraana Hakametsässä! Ota tipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!