Floridaan kaupattu Stanley Cup -voittaja avasi siirtonsa taustoja: ”Ei ollut järkeä jäädä”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguinsin paidassa kahteen otteeseen Stanley Cupin voittoa juhlinut Patric Hörnqvist suostui lopulta luopumaan sopimukseensa kirjatusta siirrot estävästä pykälästä seurajohdon tälle siirtoa Florida Panthersin paitaan.

Ruotsalaishyökkääjä kertoo Aftonbladetin haastattelussa ymmärtävänsä siirron olevan osa NHL-bisnestä, joskin seuran toive kaupata pitkäaikainen luottomiehensä sattui.

– Kun he kysyvät sinulta, voisitko luopua kauppaamisen estävästä pykälästä, ymmärrät, etteivät he halua sinua. Jos sinua ei haluta, ei ole mitään järkeä jäädä, Hörnqvist kommentoi siirtoa tuoreeltaan.

– En ole katkera. Tämä on bisnestä. Tietysti olisi hauskempaa tuntea olonsa halutuksi. Kuulostaa siltä, että Panthers todella halusi minut, joten se tuntui hienolta, Hörnqvist toteaa.

Hörnqvist pääsi kokemaan kuuden Penguins-vuotensa aikana, millaista on pelata kahden NHL-historian parhaimpiin lukeutuvan supertähden rinnalla.

– Nämä kuusi kautta ovat olleet urani parasta ja hauskinta aikaa. Olen voittanut kahdesti Stanley Cupin ja pelannut Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin kanssa, jotka kuuluvat historian kymmenen parhaan pelaajan joukkoon. Se on ollut fantastista, Hörnqvist muistelee.

52 runkosarjapelissä tehot 17+15=32 tällä kaudella iskeneen ruotsalaisen 5,3 miljoonan dollarin vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kauden 2022-23 jälkeen.

LUE MYÖS: NHL-toimittaja paljastaa: kestomenestyjän kammotreidi ei ole unohtunut vieläkään – ”Se repi joukkueen palasiksi”