Tulevan Liiga-kauden tähti? TPS:n tuore vahvistus lataa suoraan: ”Muulla ei ole väliä”

TPS:n tulevan kauden maalivahtitandemin muodostavat Rasmus Tirronen ja KHL:stä saapunut venäläinen Andrei Kareev.

Urallaan 141 KHL-ottelua pelannut Kareev vaikuttaa ainakin ensimmäisten näyttöjen perusteella oivalta pelmieheltä, sillä kiekkokauden avanneessa Pitsiturnauksessa vahti nollasi ensin Tapparan ja heti perään HIFK:n.

Mutta miksi 25-vuotias Kareev halusi tulla juuri Suomeen?

– Olosuhteet Venäjällä ja KHL:ssä olivat sellaiset, että seuran vaihtaminen oli edessä. Se oli selvä asia. Halusin uuden haasteen ja samalla myös mahdollisuuden kasvaa entistä paremmaksi maalivahdiksi. Siksi valitsin TPS:n, Kareev toteaa TPS:n nettisivulla ja jatkaa:

– TPS oli kiinnostunut minusta ja tiesin valmennuksesta (Raimo) Helmisen ja Ari Moisasen. Myös Erkka Westerlundilla oli vaikutusta siihen, että saavuin tänne. Kyseessä on iso ja perinteikäs seura, joka kuuluu palauttaa voittavan jääkiekon aikakauteen. Siitähän tässä on loppujen lopuksi, eikö?

Kareev korostaa varsinkin useissa eri KHL-joukkueissa työskennelleen ja meritoituneen maalivahtivalmentaja Moisasen merkitystä.

– Jokainen uusi kokemus on mahdollisuus päästä eteenpäin. Koen, että pystyn kehittymään nimenomaan Moisasen valmennuksessa kaikista parhaiten. Kun tähän yhtälöön lyödään päälle laadukas ja yhtenäinen arki koko joukkueen osalta, niin näen edessäni paljon hyviä asioita, Kareev painottaa.

Venäläinen ei peittele kovia tavoitteitaan tulevaan sesonkiin.

– Oma odotusarvoni tulevasta kaudesta on nimenomaan voittaa! Millään muulla ei ole väliä. Jos pystyn torjunnoillani auttamaan joukkuetta voittamaan, niin olen tyytyväinen, Kareev lataa.