Sport teki kesällä astetta erikoisemman peliliikkeen hankkimalla riveihinsä puolalaisen Marcin Koluszin.

35-vuotiaan kiekkokonkarin sopimus on 1+1-vuoden mittainen, mutta sisältää aluksi kahden kuukauden koeajan.

Sportin päävalmentaja Risto Dufva näkee jokaisen puolustajan pelaaman pelin arvokkaana.

– Tietenkin taso täällä on eri kuin millä hän on tottunut pelaamaan ja se on asettanut omat haasteensa hänelle. Toisaalta perustekniikat on hänellä sillä tasolla, että kun peliin tottuu, en näe mitään syytä, miksi Kolusz ei voisi pelata hyvää Liiga-tasoa. Jokainen peli on vienyt häntä eteenpäin eli jokainen peli on arvokas siinä suhteessa, Dufva toteaa vaasalaisseuran nettisivulla ja jatkaa:

– Kolusz on harjoitellut (Valtteri) Viljasen kanssa. Ajatus on se, että hän pystyy paremmin tulemaan peliin sisään, kun pari ei vaihdu koko ajan. Halutaan ennen kaikkea tarjota hänen kahden kuukauden try-outin ajan sellainen ympäristö, jossa Kolusz voi olla paras painos itsestään.

Kolusz itse vaikuttaa viihtyvän Vaasassa ja uudessa joukkueessaan mainiosti.

Pidän paljon kaupungista, se on hyvin kaunis. Joukkuekaverini ovat hienoja tyyppejä, ammattilaisia, joiden kanssa on mahtavaa treenata kovaa. Vaasan Sportin organisaatio on ottanut minut hienosti vastaan, Kolusz kertoo.

Jo pitkän uran tehneen, aiemmin pääosin hyökkääjänä pelanneen Koluszin tavoitteet ovat selvät.

– Olen saanut edustaa maatani monia vuosia. Nyt on ollut hienoa edustaa Sportia harjoituspeleissä ja päästä pelien makuun. Haluan auttaa joukkuettamme voittamaan pelejä.