Neljä ottelua, kiikaritehot, kahdeksan jäähyminuuttia ja tehotilasto pyöreä nolla.

Siinä runkosarjassa tehot 16+14=30 (+2) iskeneen Joel Armian saldo toistaiseksi NHL:n pudotuspeleissä. Vaikka Montreal Canadiensin suomalaiskolossi ei ole päässyt loistamaan tehojen puolesta ja jäähyboksin ovikin on käynyt, ei laituri paina päätään puskaan.

Hän painottaa Habsin sivuilla, että parempaankin iskukykyyn olisi mahdollisuuksia. Vajaat kaksimetrinen ja lähes satakiloinen pelaaja ei yritä muuta kuin parhaansa joka ilta.

– Tiedän, että en ole saanut taottua pisteitä, mutta joukkueessamme on muita semmosia, jotka ovat nousseet esille ja tehneet tulosta.

– Tiedän kyllä, että pisteitä tulee, kun teen parhaani.

AHL-joukkue Laval Rocketin puolelta taalaliigaan noussut Jesperi Kotkaniemi on ollut Armian vastakohta. Hän on takonut uransa ensimmäisissä NHL:n pudotuspeleissä toistaiseksi tehot 2+0=2 (+4).

– Kotkaniemi oli yksi ratkaisijoista ottelusarjassa Pittsburgh Penguinsia vastaan, joukkuekaveri Jonathan Drouin painottaa.

Porilaislähtöinen alle 18-vuotiaiden maailmanmestari ei kuulemma ajattele liikaa, joka on esimerkiksi Drouinin mieleen.

– Hän sai tauon aikana lihasta, ja nyt hän taklaa sekä menee kiekkojen eteen odottamatta. Hän ei katso, että kuka iskee paikkoihin ensimmäisenä, vaan haluaa olla itse siinä ensimmäisenä.

Habsin suomalaisduo sekä kolmas sinivalkoinen Artturi Lehkonen ja kumppanit kohtaavat pudotuspelien toisessa vaiheessa Philadelphia Flyersin. Paras seitsemästä -sarja alkaa torstaiyönä.

LUE MYÖS:
Kuka torjuu seuraavaksi? NHL:n persoonaluotsi John Tortorellalta ytimekäs kommentti historiaa tehneen Joonas Korpisalon urakasta

Järjetön tapaus: Sebastian Ahon, Tuukka Raskin ja kumppanien välinen ottelu siirtyi – Carolinalta piikkiä Twitterissä: ”Blue Jackets ja Lightning eivät selviä pois kaukalosta”