Columbus Blue Jacketsin maalivahtipolitiikka on puhuttanut läpi NHL:n pudotuspelien: On ollut kovaa kilpailua Joonas Korpisalon ja Elvis Merzlikinsin välillä, on ammuttu suomalainen vaihtoon, on noussut latvialainen kenties ykkösveskariksi.

Keskiviikkoyö sekoitti pakkaa taas. Korpisalo otti maratonissa Tampa Bay Lightningia vastaan 85 torjuntaa pelissä, joka loppui vasta 150. peliminuutilla.

Nyt kysymykset kuuluvatkin, että vakuuttiko Korpisalo persoonaluotsi John Tortorellan nousten ykkösvahdiksi, vai pitääkö kassarille antaa huilivuoro kakkososassa? Avauskohtaaminen kesti kahden ja puolen pelin verran.

– Korpisalo oli fantastinen, Tortorella hehkuttaa NHL:n nettisivuilla.

Lähde kertoo, että Tortorella on vaikuttunut leijonavahdin rauhallisuudesta. Tampaa vastaan vahti oli vakaa ja liikkeissään fiksu. Hän kontrolloi itseään jatkuvasti oikein.

– Suoraan sanottuna, hän olisi ansainnut paremman kohtalon, sivuilla kirjoitetaan.

Porilaisen 85 otettua koppia on NHL-historiaa. Yksikään maalivahti ei ole torjunut koskaan aiemmin yhtä monta kertaa yhden pelin aikana.

– Pistin parastani ja yritin olla mukana joukkueen kanssa pelissä. Halusin voittaa tämän, mutta tämähän oli vain yksi peli, Korpisalo sanoo tyynesti.

Tampa Bay voitti ensimmäisen osan 3-2 Brayden Pointin jatkoerämaalilla.

LUE MYÖS:
Järjetön tapaus: Sebastian Ahon, Tuukka Raskin ja kumppanien välinen ottelu siirtyi – Carolinalta piikkiä Twitterissä: ”Blue Jackets ja Lightning eivät selviä pois kaukalosta”