Näin jatketaan NHL:ssä – läntisen konferenssin suomalainen herkkupala alkaa suunniteltua aiemmin

© Kuva: Getty Images

Taalaliigan lopputurnauksessa on jäljellä enää kahdeksan joukkuetta, ja suomalaisittain maukkain herkkupala on läntisen konferenssin toinen välierä Colorado Avalanchen ja Dallas Starsin välillä.

Tuossa sarjassa pelaavat sinivalkoisista Avsin Mikko Rantanen ja Joonas Donskoi sekä tähtipaitojen Roope Hintz, Joel Kiviranta, Esa Lindell ja tulikuuma Miro Heiskanen.

Lännen toisen välierän muodostavat Vegas Golden Knights ja Vancouver Canucks, joissa ei ole suomalaisia.

Lännen finaalin muodostavat siis Coloradon ja Dallasin sekä Vegasin ja Vancouverin parien voittajat.

Idässä parit ovat Philadelphia Flyers – NY Islanders ja Tampa Bay Lightning – Boston Bruins. Näissä ainoa pelaava suomalainen on Islesin Leo Komarov, kun Bruinsin Tuukka Rask jätti pelit seis taannoin perhesyihin vedoten.

Idässä finaalin muodostavat luonnollisesti mainittujen parien voittajat.

Koska vain neljän joukkueen rinkiin kuuluu joku sinivalkoinen pelaaja, on kannun tuleminen Suomeen kaikkea muuta kuin varmaa. Edellinen suomalaisvoittaja on Olli Määttä. Hän juhli Cupia Pittsburgh Penguinsin paidassa kesällä 2017. Maalivahti Ville Husso kuului vuosi sitten kesällä mestarijoukkue St. Louis Bluesin rinkiin, mutta hän ei saanut sormusta.

Pudotuspelit jatkuvat sunnuntain vastaisena yönä kello 03 Coloradon ja Dallasin kohtaamisella. Ottelupari aloittaa taistonsa suunniteltua aiemmin.

LUE MYÖS:
Joko uskaltaa puhua Stanley Cupista? Avsilta selkää saaneen NHL-joukkueen luotsi ylisti Mikko Rantasen ketjua – “Uskomaton”

Joel Armian NHL-kausi päätökseen – tehokas suomalaispeluri oli takaamassa historiaa